Web Analytics Made Easy - Statcounter

غریب فاضل‌نیا رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون گفت: روایتگری ایثارگران و خانواده‌های  آن ها، در کنار روایتگری خانواده‌های معظم شهدا، یکی از مصادیق جهاد تبیین است که می‌تواند تصویری دقیق را از دوران جنگ تحمیلی پیش‌روی نسل‌های جوانتر بگذارد و  با ارزش‌های والای فرهنگ جهاد و شهادت آشنا کند.

او گفت: بر همین اساس در دانشگاه سلمان فارسی کازرون برنامه‌ریزی‌هایی برای ثبت و ضبط خاطرات خانواده شهدا و برگزاری نشست‌هایی که بتواند زمینه روایتگری رزمندگان را فراهم آورد در دستور کار قرار داده‌ایم و در تلاش هستیم با استفاده از ظرفیت‌های ملی این برنامه‌ها را تقویت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاضل نیا با تاکید بر اینکه تداوم ارتباط ایثارگران با دانشگاهیان می‌تواند موجب غنای بیشتر فعالیت‌های دانشگاهی به ویژه در حوزه‌ جهاد تبیین شود گفت: همان طور که زلفی‎‌گل، مقام عالی وزارت نیز تاکید کرده‌اند، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیش از همیشه خود را مکلف می‌داند که در شناخت آن واقعه‌ عظیم، و درس‌آموزی از مجاهدت‌های پیروزمندانه و ترویج روحیه‌ مقاومت، الگوسازی کنند و با تاکید بر جهاد علمی در نظام آموزشی رویدادی متمایز بیافریند.

در این نشست، سردار پاسدار فضل‌اله نوذری، جانشین عملیات قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص)، طی سخنانی به بررسی علل و عوامل جنگ تحمیلی، تشریح برخی عملیات‌ها و پیامد‌ها و دستاورد‌های دوران دفاع مقدس پرداخت و با اشاره به جایگاه و اهمیت دانشگاه‌ها و دانشگاهیان در تبیین دقیق دوران دفاع مقدس گفت: اگر تاریخ از سوی افرادی که در آن حضور داشته‌اند و تاریخ‌سازی کرده‌اند، روایت نشود، دیگرانی خواهند آمد و سعی می‌کنند با شبهه ‏افکنی، روایت‌های متفاوتی را بنویسند.

سردار نوذری جانشین عملیات قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص)  با تقدیر از تلاش دانشگاه سلمان فارسی کازرون برای حرکت در مسیر ثبت روایت‌های ایثارگران و خانواده‌های شهدا، به ارایه‌ی رهنمون‌هایی در این خصوص پرداخت و  گفت: دانشگاه سلمان فارسی کازرون و سایر دانشگاهیان می‌توانند نقش به‌سزایی در جهاد تبیین و جلوگیری از تحریف وقایع تاریخی داشته باشند و با انتقال درست و اصولی تاریخ و وقایع آن به نسل‌های جوان و نسل‌های آینده، به معاندین و دشمنان اجازه وارونه جلوه دادن واقعیت‌ها را ندهند.

او  به سابقه تاریخی اشغال خرمشهر پرداخت و با ریشه‌یابی عوامل تاریخی حمله عراق به ایران، به تشریح برخی از عملیات‌های پیش از آزادسازی خرمشهر از جمله عملیات طریق‌القدس و عملیات فتح‌المبین پرداخت و سپس با اشاره به مراحل مختلف عملیات بیت‌المقدس، به حضور رزمندگان کازرونی در این عملیات و برخی فعالیت‌های آن‌ها گفت: عملیات آزادسازی خرمشهر، یکی از نقاط عطف تاریخی بود که به خوبی قدرت لشکر اسلام را به دشمنان نشان داد.

نوذری گفت: رشادت‌های رزمندگان اسلام در طول هشت سال دفاع مقدس و از جمله در آزادسازی خرمشهر که برای دشمنان با هیچ منطقی قابل فهم نبود، باعث شد که با تکیه به ایمانِ این رزمندگان و علیرغم وجود مشکلات متعدد تسلیحاتی و سنگ‌اندازی‌های سیاسی، در نهایت دست بالا را در جنگ داشته باشیم و اجازه ندهیم توافق‌های یک‌سویه را به ما تحمیل کنند.

 در این برنامه که از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شد عباس روستا، کارشناس فرهنگی دانشگاه سلمان فارسی کازرون و از اعضاء خانواده‌های شهید این دانشگاه، به شعرخوانی پرداخت.

 سردار  فضل‌الله نوذری، پیش از حضور در این نشست از سایت پردیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون و بنا‌های آماده بهره‌برداری و کارگاه‌های فعال این سایت بازدید کرد و پس از آن با حضور در جمع دانشگاهیان دانشگاه سلمان فارسی کازرون به گلباران قبور مطهر شهدای گمنام پرداخت.

همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر، نشست روایتگران دفاع مقدس، با حضور جمعی از دانشگاهیان، رزمندگان گردان فجر شهرستان کازرون و برخی دیگر از رزمندگان و ایثارگران، مسئولان شهرستان و جمعی از علاقمندان، با سخنرانی سردار پاسدار  فضل‌الله نوذری، جانشین عملیات قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص)، به میزبانی دانشگاه سلمان فارسی کازرون و در سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دفاع مقدس ایثارگران دانشگاه سلمان فارسی کازرون آزادسازی خرمشهر دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۵۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در دیدار با سفیر فدراسیون روسیه در ایران که در محل دفتر رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به رو به جلو بودن روابط بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: بر اساس آنچه که در عرصه دیپلماسی می‌گذرد، شاهد هماهنگی بسیار خوب بین دیپلمات‌های ایران و روسیه هستیم و معتقدیم که این دیپلماسی باید در بخش علمی هم به همین میزان از اهمیت و قوت برخوردار باشد تا بتوانیم روابط سیاسی خوبی که بین دو کشور شکل گرفته است را از طریق دیپلماسی علمی پایدار و تقویت کنیم.

وی با ابراز خرسندی از برداشته شدن قدم‌های مثبت در سال‌های اخیر در مسیر تقویت دیپلماسی علمی و گسترش روابط علمی دانشگاه‌های ایران و روسیه، تاکید کرد: در کنار روابطی که هر یک از دانشگاه‌های ایران با دانشگاه‌های روسیه دارند، قریب یک دهه است که اجلاس مشترک رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه شکل گرفته است و شاهد برگزاری اجلاسیه‌های رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به صورت حضوری و مجازی و به میزبانی هر دو کشور بوده‌ایم.

رئیس دانشگاه تهران با یادآوری اینکه آخرین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه سال گذشته به میزبانی دانشگاه دولتی مسکو در روسیه برگزار شد، گفت: این اجلاس قرار است در سال جاری در ایران برگزار شود و دانشگاه تهران در حال تدارک این برنامه در تهران است.

مقیمی در ادامه به تشریح سابقه درخشان فرهنگ و تمدن ایران پرداخت و بیان داشت: یونسکو در سال ۲۰۱۷ میلادی دانشگاه جندی شاپور ایران را به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در جهان معرفی کرد و در آن سال، قدمتی ۱۷۵۰ ساله را برای دانشگاه جندی شاپور ثبت نمود. این درحالی است که قبل از آن، رکورد قدیمی‌ترین دانشگاه دنیا برای دانشگاه بولونیا در ایتالیا با بیش از ۱۲۰۰ سال قدمت ثبت شده بود.

وی خاطرنشان کرد: هر چند ۹۰ سال از قدمت مجموعه فضا‌های فیزیکی حال حاضر دانشگاه تهران می‌گذرد، اما با توجه به قدمت سنت دانشگاهی در ایران، پیشینه دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران محدود به این ۹۰ سال نیست. شورای عالی انقلاب فرهنگی در اواخر فروردین ماه مصوبه‌ای گذراند که طی آن زمینه اتصال قدمت جندی شاپور به دانشگاه تهران مهیا شد؛ بنابراین دانشگاه تهران که به عنوان میراث‌دار دانشگاه جندی شاپور شناخته می‌شود و از طرفی نماد آموزش عالی ایران نیز است، با ۱۷۵۷ سال قدمت و پیشینه، آموزش عالی ایران را در جهان نمایندگی می‌کند.

رئیس دانشگاه تهران به انتظار نهاد‌های تصمیم‌گیر در جمهوری اسلامی ایران به منظور ایفای نقش محوری دانشگاه تهران در تعاملات علمی داخلی و بین‌المللی، گفت: فرصت خوبی فراهم شده است تا علاوه بر روابطی که در سال‌های اخیر با دانشگاه‌های روسیه برقرار کرده‌ایم، از منظر جایگاه و مأموریت جدیدی که به دانشگاه تهران در زمینه تدوین سند دانشگاه تمدن‌ساز سپرده شده است، بتوانیم نقطه عطف جدیدی را بین دانشگاه‌های ایران و روسیه ایجاد کنیم.

وی با اشاره به دعوت از رؤسای دانشگاه‌های برتر کشور‌های مختلف از جمله روسیه به منظور حضور در آئین افتتاح بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همزمان با نودمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران در ۸ خرداد ماه ۱۴۰۳، گفت: در کنار این آئین می‌توانیم نشست‌های دوجانبه با رؤسای دانشگاه‌های جهان داشته باشیم.

 مقیمی در این دیدار که رئیس دانشکده هوافضای دانشگاه تهران نیز حضور داشت، با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه دولتی مسکو برای ساخت و بهره‌برداری از یک ماهواره تحقیقاتی مشترک، گفت: کار‌های مطالعاتی و عملیاتی این پروژه تحقیقاتی آغاز شده و در جریان است، البته انتظار داریم که کار با سرعت بیشتری پیش برود.

در ادامه، الهام امین‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران نیز در این دیدار که با حضور دکتر مهدی فکور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران و دکتر دلاور مدیرکل امور اعضای هیأت علمی و دانشجویان بین‌الملل دانشگاه تهران برگزار شد، در برشمردن دیگر زمینه‌های علمی برای همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های برتر روسیه، از جمله در حوزه‌های مدیریت رسانه، حکمرانی و ... اعلام آمادگی کرد و گفت: دانشگاه تهران در آئین افتتاح بزرگداشت سنت ۱۷۵۷ ساله سنت دانشگاهی که ۸ خرداد ماه در دانشگاه تهران برگزار می‌شود، میزبان رؤسا و هیأت‌های بلندپایه دانشگاهی از کشور‌های مختلف از جمله روسیه است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، «الکسی ددوف» سفیر فدراسیون روسیه در تهران نیز که به همراه «ایگور دمکین» رایزن سفارت فدراسیون روسیه در جمهوری اسلامی ایران در این دیدار حضور پیدا کرده بود، با ابراز خرسندی از بازدید مجموعه‌ای دانشگاهی به قدمت دانشگاه تهران، همکاری علمی را یکی از مؤلفه‌های اصلی در روابط بین دولت‌ها دانست و برای گسترش همکاری‌ها و اقدام ویژه به منظور اجرایی‌سازی تفاهم‌نامه‌های موجود فی‌مابین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های روسیه اعلام آمادگی کرد و درخواست نمود تا زمینه‌ای به منظور سفر دانشجویان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مسکو از دانشگاه تهران و آشنایی با ظرفیت‌های تمدنی ایران فراهم شود.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سوم خرداد به یک روز ملی و به یاد ماندنی در تاریخ تبدیل شده است
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • همایش یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران
  • توضیحات جبلی درباره ساخت فصل جدید زیرخاکی، نون خ و پایتخت
  • دستگاه های اجرایی تنگستان در برگزاری مراسم سوم خرداد همکاری کنند
  • صنعت و دانشگاه دغدغه فرماندهان دفاع مقدس را رفع کردند
  • تشییع و خاکسپاری جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد برگزار شد
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ